Sałatka z kraba z mango i awokado

Salatka krabowa

Salatka krabowaOdświeżająca sałatka ze szczypców kraba ze szpinakiem, awokado, mango,  serem pleśniowym roquefort polana z dressingiem z mango, mięty i cytryny. Polecam ze względu na wyrafinowany smak, no i do tego  nie wyglada najgorzej.

.

.

.

Składniki dla 2 osób:

8 szczypców kraba (obranych) lub puszka mięsa krabowego

1/4 dojrzałego mango

Pół dojrzałego awokado

Mały kawałek sera roquefort albo innego sera pleśniowego

Szpinak Salatka krabowa

Dressing:

1/4 dojrzałego mango

4 listki świeżej mięty

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka oliwy z oliwek

.

.

Przygotowanie:

Na dwóch talerzach rozłożyć umyty szpinak.

Ser połamać na kawałeczki, mango pokroić w kostkę, awokado pokroić w plasterki i położyć na szpinaku.

Salatka krabowa

Na wierzch położyć szczypce krabowe bądź odsączone mięso kraba z puszki.

Dressing:

Pokroić mango w drobniutką kosteczkę, posiekać liście mięty i natkę pietruszki. Zmiksować składniki, na koniec dodać sok z cytryny i oliwę.

Polać sosem po wierzchu sałatki.

Voila!

Salatka krabowa





Dodaj komentarz